İzmir

"Türkiye Girişim Stratejisi ve Eylem Planı"

12:21 23 Eylül 2015
"Türkiye Girişim Stratejisi ve Eylem Planı"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1 Temmuz'da açıklanan "Türkiye Girişim Stratejisi ve Eylem Planı"nın girişimciler için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, girişimcilerin iş kurarken önündeki engellerin başında finansman sıkıntısı geldiğini, yolun başında olan girişimcilerin hangi adımları izlemesi gerektiğini tam olarak bilmediğini ifade etti.

Finansman kaynaklarına erişim yolları hakkında önemli bir bilgi eksikliğinin olduğuna dikkati çeken Demirtaş, düzenledikleri toplantılarda yeni girişimcilerle başarıyı yakalamış girişimcileri aynı platformda bir araya getirdiklerini kaydetti.

"Türkiye Girişim Stratejisi ve Eylem Planı"nın girişimciler için önemli hususlar barındırdığına işaret eden Demirtaş, "Eylem planı girişimciler için önemli fırsatlar içeriyor. Eylem planı girişimciler için can suyu olacak. Bu fırsatları iyi değerlendirmek ve doğru adımlarla ilerlemek isteyen girişimci adayları mutlaka odamızdan faydalansın" çağrısında bulundu.

Demirtaş, 17-18 Kasım'da "Girişimcilik Ekosisteminde Teknoloji Trendleri Toplantısı" gerçekleştireceklerini, burada "insansız hava araçları", "3 boyutlu yazıcılar", "nesnelerin interneti", "büyük veri" gibi son teknolojik trendlerin anlatılacağını belirtti.

- KOSGEB Danışma Ofisi kuruluyor

İzmir Ticaret Odası koordinatörlüğünde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Bilimpark ve Embryonix desteği ile "İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı"nı kurduklarını ifade eden Demirtaş, başarılı iş fikirlerine sahip girişimcilerle sahip olduğu finansman kaynağını doğru bir fikre yönlendirme arayışındaki yatırımcıların karşılıklı kazanım esasına dayalı bir platformda buluşabilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Demirtaş, ilerleyen günlerde KOSGEB Danışma Ofisi kuracaklarını da bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.