İzmir

Ege'deki hastanelerde "acemi kasap" yoğunluğu

15:02 24 Eylül 2015
Ege'deki hastanelerde "acemi kasap" yoğunluğu

İzmir, Manisa ve Denizli'de çok sayıda vatandaş, kurban keserken yaralanarak hastanelik oldu

İzmir, Manisa ve Denizli'de kurban kesmeye çalışırken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere müracaat etti.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesim işleminin başlamasıyla birlikte İzmir'de, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan "acemi kasaplar", ayakta tedavisi yapılarak taburcu edildi.

Hastaneye başvuranlardan Naim Yetkin, kurbanlığı kestikten sonra etleri doğrarken satırla elini yaraladığını belirterek, "Her zaman et kesiyorum ama bu sefer acemiliğime denk geldi" dedi.

Büyükbaş hayvanı keserken kolunu yaraladığını dile getiren Hüseyin Eke ise atardamarının kesildiğini, büyük korku yaşadığını, hastanede koluna dikiş atıldığını söyledi. 

- Denizli'de 126 kişi yaralandı

Denizli'de de hastanelerin acil servisleri acemi kasaplarla doldu. 

Hastanelerden alınan bilgiye göre, kent genelinde 126 kişi kesim sırasında meydana gelen yaralanmalar nedeniyle hastanelere başvurdu. Kurban kesim ya da parçalama işlemleri sırasında bazı vatandaşlar el, kol ve bacaklarından yaralandı. Bu arada kurban kesimi sırasında kalp krizi geçiren bir kişi de Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Kurban keserken kolunu kırdı

Manisa'da da Ali Rıza Kaptan, elinden kaçırdığı büyükbaş hayvanını yakalamak isterken kolunu ve burnunu kırdı.

Kaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada kesim alanına götürmek üzere ipinden tutarak yürüttüğü dananın bir anda koşmaya başladığını, ipi bırakmaması nedeniyle yere düştüğünü söyledi. Kolu ve burnunda kırık tespit edildiğini anlatan Kaptan, "Hayvanı kurban edemeden kendimizi sakatladık. Benim gibiler herkes örnek olmalı" dedi.

Manisa'daki hastanelere yaralanma nedeniyle 15 kişinin müracaat ettiği öğrenildi. Hastane yetkilileri, sayının geçen yıla oranla düşük olduğunu ifade etti.  

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.