İzmir

Yabancı öğrenciler bayram yemeğinde bir araya geldi

15:20 26 Eylül 2015
Yabancı öğrenciler bayram yemeğinde bir araya geldi

 İzmir'de, 126 ülkeden gelen üniversite öğrencisi Kurban Bayramı dolayısıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca verilen yemekte buluştu. 

 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İzmir Bölge Müdürlüğü ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği tarafından, KYK İnciraltı Atatürk Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilen etkinlik Somalili Hayri Hüseyin'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programda konuşan, YTB İzmir Bölge Başkanı Fırat Yaldız, bayramların insanları yakınlaştırdığını söyledi.

İzmir'de 126 farklı ülkeden bin 500 öğrencinin üniversitede okuduğunu belirten Yaldız, "Bu yıl 295 yeni öğrencimiz yüksek öğrenim için İzmir'e geldi. Kurban Bayramı'ndaki yakınlaşmayı bu salonda sizlerle yaşıyoruz. Bu salonda aslında biz küçük bir dünyayız, içimizde Müslüman, Hristiyan, Budist kardeşlerimiz var. Dolayısıyla her dine her inanca saygılı ve hoşgörülü olan sizlere kendi kültürümüzü, geleneğimizi ve bayramlaşma adetlerimizi tanıtmak için buradayız" dedi. 

KYK İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca da her bayramda yurt dışından gelen öğrencilerle buluşmak istediklerini belirtti. 

Bayramların dışında da öğrencilerle sık sık bir arada olduklarını aktaran Karaca, "Ülkelerine gidemeyen öğrencilerimiz var, onlarla bayramlaşmak, onların yanında olmak güzel bir duygu. Kendi vatandaşlarımız olan öğrencilerle onları hiç ayırmıyoruz bu nedenle onlara yabancı öğrenci değil, yurt dışı öğrencimiz diyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından hayırsever vatandaşların bağışladığı kurban etlerinden yapılan yemek öğrencilere ikram edildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.