İzmir

Okullarda ilk ders zili çaldı

14:59 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Denizli, Uşak, Manisa ve Aydın'da öğrenciler ders başı yaptı

 Denizli, Uşak, Manisa ve Aydın'da 663 bin 320 öğrenci, ders başı yaptı.

Denizli'de Osman Aydınlı İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 748 okulda 8 bin 685 derslikte 181 bin 918 öğrenci ve 13 bin 327 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başladıklarını belirtti. 

Sağlam ve köklü bir eğitim almış kişilerin oluşturduğu toplumun geleceğe güvenli adımlarla yürüyeceğini belirten Oğuz, bu yürüyüşün çıkış noktasının okullar olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın milli, ahlaki, manevi ve insani yönden gelişmelerini temel amaç sayan bizler, Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bilinciyle çalışıyoruz. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, öz güvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır" dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitimi çok önemsediklerini belirterek, "Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak bu çalışmamızla katkı sunuyoruz. İlçe sınırlarında bulunan 128 okulumuzun tamamına ulaşarak, ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz" diye konuştu. 

Törene Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ile diğer protokol üyeleri katıldı.

- Uşak

Uşak'ta yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Alper Günbayram Ortaokolu'nda tören düzenlendi.

Vali Ahmet Okur törendeki konuşmasında, il genelinde eğitim-öğretimin sıkıntısız şekilde başladığını söyledi.

Öğrencilere başarılar dileyen Vali Okur, "Hepiniz eşit şartlarda yeni eğitim yılına başlıyorsunuz. Ben her birinizin başarılı olacağından eminim. Bol bol kitap okuyup derslerinize odaklanın. Bizler sizin başarınız için tüm imkanları seferber ettik. En iyi eğitimi almanız için öğretmenleriniz gece gündüz demeden çalışıyor. Sizleri gözlerinizden öpüyorum" dedi. 

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise il genelinde 56 bin 932 öğrenci ve 4 bin 353 öğretmenin, 2 bin 887 derslikte eğitim ve öğretime başladığını belirtti.

Vali Okur daha sonra öğrencilerin kitaplarını dağıttı, öğretmenlerle sohbet etti. 

Törene Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, protokol üyeleri katıldı. 

- Manisa

Manisa il genelinde toplam 248 bin öğrenci ile 16 bin 400 öğretmen, yeni eğitim-öğretim dönemi için ders başı yaptı. 

Yeni eğitim-öğretim dönemi için Şehzadeler İlçesi Necatibey İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve öğrenciler katıldı. 

Vali Bektaş, çocukların çağdaş şartlarda eğitilmesinin önemine vurgu yaparak, "Sadece okula gitmek yeterli değil, geleceğin şartlarına göre çocukları hazırlamak ve eğitmek gerekli" dedi. 

Velilerin okullara ilgi göstermesini ve çocuklarının yaptıklarını yakından izlemesi önerisinde bulunan Bektaş, "Velilerimizin öğretmenleri ile sürekli temasta bulunmaları gerekiyor. Öğretmenleri ile kısa zaman aralıklarıyla çocuğunun gelişim durumunu görüşmeleri gerekiyor. Çocuğun çantasında ne var, cebinde ne var, kaçta evden çıkıyor, okula gidiyor mu gitmiyor mu, arkadaşları kim, bunların veliler tarafından takip edilmesi ve olumsuz durumların önüne geçmek için gerekli müdahaleyi yapmaları gerekiyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş ise Manisa genelinde 248 bin öğrenci ve 16 bin 400 öğretmenle eğitim öğretime başlandığını bildirdi. 

Soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığını seven bireyler yetiştirme hedefinde olduklarını ifade eden Dernekbaş, "Başarılı olmak için okumak, öğrenmek, düşünmek, okuduklarımızı yorumlamak gibi zihin sporları yapmalıyız. Nasıl spor hareketleri kaslarımızı güçlendirirse, beyin jimnastiği de zekamızı geliştirir ve hafızamızı güçlendirir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından okula yardım ve destekleri olan kurumlara plaketleri Vali Bektaş tarafından verildi. 

- Aydın

Aydın'da İncirliova ilçesi Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'nda düzenlenen törene katılan Vali Erol Ayyıldız, öğretmen ve öğrencilerden Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için yoğun gayret sarf etmelerini istedi.

Ayyıldız, "Dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmamak için donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne, her alanda bunu sağlayan kaliteli eğitime ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için, birey, toplum ve ülke olarak eğitime daha fazla önem vermemiz gerekiyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise Türkiye'de son yıllarda eğitime önemli katkılar sağlandığını, bunların unutulmaması gerektiğini dile getirdi. 

Eski dönemlerde okullar açılmaya yakın öğrenci ve velilerin kitap arama sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatan Büyük, "Şimdi sınıfları gezdiğimizde tüm öğrencilerin ders kitaplarının masalara bırakıldığını gördüm. Yeni yetişen nesiller bunları bilmeyebilir. Haftalarca kırtasiyelerde beklerken kendimize sıra geldiğinde kitabın bittiğini görürdük. Kitap aramak için kırtasiye, kırtasiye dolaşırdık. Ama bunu ortadan kaldırmış olduk. Yapılanların unutulmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de Aydın'da 176 bin 470 öğrenci ile 13 bin 68 öğretmenin 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptığını bildirdi.

Yeni eğitim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Töre, törenin gerçekleştirildiği Nazmi Topçuoğlu İlkokulu için 900 bin lira destek sağlayan hayırsever Talat Muşkara ile ailesine teşekkürlerini iletti.  

Törenin ardından katılımcılar, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.