Ä°zmir

İzmir'den Yunan adalarına yasa dışı geçişler

09:38 30 Eylül 2015
Ä°zmir'den Yunan adalarına yasa dışı geçiÅŸler

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Salih Muhammed Ali, İzmir'den Yunan adalarına yasa dışı geçişlere ilişkin, "Ege Denizi artık daha dalgalı. Kış dönemine doğru geçişlerin daha da azalacağını düşünüyoruz. Yılın bu döneminden sonra yeni bir sığınmacı akını beklemiyoruz" dedi.

Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla Yunan adalarına yasa dışı geçişlerin azaldığını söyledi.

Sığınmacıların havalar soğuduğu için artık sokaklarda, parklarda kalamayacaklarını belirten Ali, "Denizden geçiş bu mevsimde kolay değil çünkü Ege Denizi artık daha dalgalı. Kış dönemine doğru geçişlerin daha da azalacağını düşünüyoruz. Yılın bu döneminden sonra yeni bir sığınmacı akını beklemiyoruz" diye konuştu.

Bu arada, İzmir'in Basmane semtinde geçen ay yüzlerce Suriyelinin sabahladığı Oteller Sokağı ve Hatuniye Camisi çevresindeki parklarda sığınmacı sayısının önceki haftalara göre azaldığı görüldü. Can yeleği ve şambrel satışı yapan iş yerlerinde de önceki haftalardaki hareketliliğin olmadığı gözlendi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı rakamlarına göre Ege Denizi'nde 1 Ocak'tan bu yana kurtarılan göçmen sayısı 54 bin 257'e, yakalanan göçmen kaçakçısı sayısı 69'a ulaştı, 117 göçmenin ise boğularak öldüğü tespit edildi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.