İzmir

Türk profesör, Avrupalı estetik cerrahların başkanı seçildi

10:28 02 Ekim 2015
Türk profesör, Avrupalı estetik cerrahların başkanı seçildi

EÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi Başkanlığı görevini 2017'de devralacak

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, "dünya estetik trendini" belirleyen Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisinin başkanlığına seçildi. 

Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisinin eylülün son haftasında düzenlenen 38. yıllık toplantısı, 48 ülkeden 860 hekimi, Fransa'nın Cannes kentinde bir araya getirdi. 

Toplantı kapsamında gerçekleştirilen genel kurulda, akademinin genel sekreterliğini yürüten Prof. Dr. Apaydın başkanlığa seçildi. 

Apaydın, seçilmiş başkan olarak 2 yıl başkan yardımcılığı yapacak. Avrupa'nın yüz plastik cerrahisiyle ilgili en büyük bilimsel akademisinin başkanlığını 2017'de devralacak Apaydın, bu görevi 2 sene sürdürecek.

 - Prof. Dr. Apaydın: "Sevinçli ve gururluyum"

Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar akademide böylesine önemli bir göreve hiçbir Türk meslektaşının getirilmediğini belirterek, "Bu başarıdan dolayı kliniğim, üniversitem, ülkem ve meslektaşlarım adına çok sevinçli ve gururluyum" dedi. 

Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisinin 2016'daki yıllık toplantısının Londra'da yapılacağını dile getiren Apaydın, bu toplantı için akademi yönetim kurulu olarak şimdiden çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Apaydın, Cannes toplantısında, Türkiye'den çok üstün nitelikli cerrahların deneyimlerini Avrupa ve dünyanın önde gelen doktorlarıyla paylaşmalarının yanı sıra yüz plastik cerrahisindeki son yenilikleri öğrenme şansı bulduklarını ifade etti.

- Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi

Üyelerine yüz, baş ve boyun bölgesinin plastik veya rekonstrüktif cerrahisi konusunda eğitim ve deneyim kazandırmayı hedefleyen akademinin toplantılarında "dünya estetik trendleri" tartışılıyor.

Yüz plastik cerrahisindeki son gelişmelerin plastik cerrahlar, dermatologlar, oküplastik cerrahlar ve estetik tıp uzmanlarınca ele alındığı organizasyonlara, Avrupa ülkeleri dışından ünlü cerrahlar da katılarak eğitim veriyor. 

Ortak ilgi alanına sahip tüm branşlar arasında plastik ve rekonstrüktif cerrahi alanındaki çalışma, araştırma ve bilimsel ilerlemeleri teşvik etmeyi amaçlayan Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisinin başkanlığını, şu anda İsviçre'den plastik cerrah Abel-Jan Tasman yürütüyor. 

Tasman'dan görevi 2017'de devralacak Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Almanya, Brezilya, İran, İtalya, Lübnan gibi birçok ülkede estetik cerrahisi eğitimi vermek için ameliyatlar yapıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.