İzmir

Tourİzmir Zirvesi

17:01 03 Ekim 2015
Tourİzmir Zirvesi

Türk ve yabancı katılımcılar arasında 333 ikili görüşme gerçekleştirildiği bildirildi

Tourİzmir Zirvesi'nde, Türk ve yabancı katılımcılar arasında 333 ikili görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

İzmir Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamada, Tourİzmir Zirvesi'nde ikili görüşmelerin yoğun ilgi gördüğü, yabancı konukların kentten memnun ayrıldıkları anlatıldı. Açıklamada, 65 yabancı ve 45 Türk katılımcı arasında 333 ikili görüşme gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Almanya, Ürdün, Fransa, İtalya, Vietnam, İngiltere, Hindistan ve Nijerya gibi ülkelerden konukların zirveye katıldığını vurguladı.

Görüşmelerin, kentin tanıtım ve pazarlaması için etkin yöntemlerden birisi olduğuna dikkati çeken Demirtaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Yabancı kongre planlayıcıları veya turist destinasyonu yaratan operatörler için her zaman, şehir ve yurt dışı ulaşım imkanları, kongre ve toplantı olanakları, fiyat kalite dengesi, grup olarak yapılabilecek aktivitelerin ve mekanların çeşitliliği belirleyici unsurlar. Bu nedenle, yabancı konuklarımızın burada edindikleri izlenim ve ikili görüşmelerin sonuçları da çok önemli."

İzmir’in turizm alanında çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Demirtaş, “İzmir, termal, kongre, şehir, alışveriş, inanç, sağlık, kruvaziyer, deniz-güneş-kum, kayak, yayla gibi çok sayıda turizm potansiyeline sahip. Son 3 yılda kongre turizminde de belli bir başarı yakaladık. Kentimizde devamlı yeni oteller, turizm yatırımları yapılıyor. Turist sayımız 1.5 milyon kişiye ulaşıyor. Efes’i de dahil edersek 4 milyon kişi. Oysa bunun bir kaç katını ağırlayabilecek potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.