İzmir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

14:25 09 Ekim 2015
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

"Hepimize düşen ortak görev çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için ortak çaba harcamak. Bu çabayı harcamaya CHP'nin belediye başkanları, genel merkez, hepimiz hazırız. Buradan bütün yurttaşlarıma bunun sözünü veriyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hepimize düşen ortak görev çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için ortak çaba harcamak. Bu çabayı harcamaya CHP'nin belediye başkanları, genel merkez, hepimiz hazırız. Buradan bütün yurttaşlarıma bunun sözünü veriyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'deki temasları kapsamında göçmen dernek başkanlarıyla Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) binasında bir araya geldi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşehrileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, dünyanın en zengin kültürüne sahip ülkelerinden biri olduğunu ifade etti. 

Kılıçdaroğlu, farklı kimlik ve inançlara sahip insanların bir arada yaşadığına işaret ederek, "Bu kimliklerin, inançların tamamını zenginlik olarak görmeliyiz, ayrıştırma unsuru olarak değil, birleştirmenin ögesi olarak görmeliyiz. Ayrışmamalıyız, birleşmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet devrimini yaparken, cumhuriyeti getirirken temel ögelerinden biri de budur" diye konuştu. 

Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez mütevazı bir köyünde doğduğunu ve şimdi de CHP'nin Genel Başkanı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bunu Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete borçlu olduğunu vurguladı.

Mikro milliyetçilik yapmadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün inançlara, kimliklere saygılıyız. Bu aslında Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü savunmak demektir. Biz ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz, bayrağımızı seviyoruz, vatanımızı seviyoruz, insanlarımızın hepsini dili ve inancı ne olursa olsun seviyoruz ve kucaklıyoruz. Şuna yürekten inanıyoruz, Türkiye'nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

Kılıçdaroğlu, yakın zamanda Bulgaristan'a gideceğini burada yapılacak seçimlerde Hak ve Özgürlükler Partisi'ne destek vereceklerini bildirdi.

ULUBALDEF Genel Başkanı Ekrem Selimler de Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine Boşnak böreği ikram edenlerle fotoğraf çektirdi.

Görüşme, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

- "Çocukların geleceği için ortak çaba harcamalıyız"

Kemal Kılıçdaroğlu buradaki temaslarının ardından, Buca Belediyesi tarafından Kozağaç Mahallesi'nde inşa edilen 3-6 yaş arası çocuklara geçici bakımevi olarak hizmet verecek, Kozağaç Pırlanta Merkezi'nin açılışını yaptı.

Sınıfları gezen Kılıçdaroğlu, merkezdeki çocuklarla yakından ilgilendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, seçim bildirgesini gençlere adadıklarını, belediyelerden her mahallede annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği kreşlerin açılmasını istediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin güvencesi olarak görülen çocukların çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini işaret ederek, "Hepimize düşen ortak görev çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için ortak çaba harcamak. Bu çabayı harcamaya CHP'nin belediye başkanları, genel merkez, hepimiz hazırız. Buradan bütün yurttaşlarıma bunun sözünü veriyorum" diye konuştu.

Seçim bildirgelerindeki eğitim bölümünden alıntılar yapan Kemal Kılıçdaroğlu, okul aile birliklerini yasal statüye kavuşturacaklarını bu sayede velilerin okulların yönetiminde söz sahibi olabileceğini anlattı.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması halinde taşımalı eğitimi kaldıracakları sözünü verdi.

Konuşmasında gazi ve şehit yakınlarının sağlık sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, onlarında sağlık alanında milletvekilleri haklardan yararlanabilmeleri için düzenleme yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, merkezin açılış kurdelesi kesildi. 

Bu arada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün önünde toplanan bir grup üniversite öğrencisiyle öz çekim yaptı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.