İzmir

Ankara'daki patlama

14:45 10 Ekim 2015
Ankara'daki patlama

CHP İzmir Milletvekili ve milletvekili adayları Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Zaman metanet ve birlik zamanıdır, birliğimizin sabote edilmesine izin vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Çıray, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki patlamayı çok acı verici bir katliam olarak nitelendirdi.

Saldırının amacının 1 Kasım seçimlerini sabote etmek olduğunu öne süren Çıray, açıklamasında "Zaman metanet ve birlik zamanıdır. Birliğimizin sabote edilmesine izin vermeyeceğiz. 1 Kasım Genel Seçimlerinin ne engellenmesine ne de gölgelenmesine izin vereceğiz. Ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara hem sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

- Çam: "Önümü bilye düştü"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, tren garı önündeki patlama sırasında alanda bulunduğunu, önüne patlayıcının içindeki bilye düştüğünü belirterek, avucunun içindeki bilye fotoğrafını paylaştı.  

Çam, yazılı açıklamasında Ankara'da tren garı önünde "Emek, Barış, Demokrasi Mitingi" için toplanıldığı sırada, İzmir’den gelen grupla beraber kendisinin de alanda yer aldığını ve iki bombanın patladığını bildirdi. Saldırının son yılların en kanlı saldırılarından birine şahit olduğunu, önüne biliye düştüğünü aktaran Çam, saldırının bilinçli yapıldığını kaydetti. 

CHP İzmir Milletvekili adayı Atilla Sertel de, Ankara'daki saldırıyı lanetledi.

Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kaos yaratmak, topluma korku salmak amacıyla yapılan saldırılar asla amacına ulaşamayacağını bildirdi. 

Yapılan saldırıyı barbarlık olarak nitelendiren Sertel, şunları kaydetti:

"Her dönemde bu tip kanlı saldırılarla provokasyonlar yapılmış, milli birlik ve beraberliğimizin bozulması amaçlanmıştır. Ama her defasında bu provokasyonlar boşa çıkmış, insanlarımız daha da kenetlenmiştir. Bu saldırıları yapanları ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur. Patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.