İzmir

Manisa'da TYÇP projeleri 3 ay uzatıldı

18:19 12 Ekim 2015
Manisa'da TYÇP projeleri 3 ay uzatıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: "Projeler normal şartlarda bugün sona erecekti ancak yapılan istişareler neticesinde sürenin 3 ay uzatılması kararlaştırılmıştır"

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Manisa'da bin 782 katılımcının görev aldığı İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı projelerin süresinin 3 ay uzatıldığını belirtti.

Özdağ, yaptığı açıklamada Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Manisa, Demirci, Akhisar, Gördes orman müdürlükleri ve Muradiye Fidanlık Müdürlüğünde 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 3 bin kişiye yönelik TYÇP projesi için sözleşme imzalandığını belirtti. 

Bu projeler içinde 13 Nisan 2015'de başlayanların süresinin uzatıldığına işaret eden Özdağ, şunları kaydetti:

"Projeler normal şartlarda 12 Ekim 2015'te yani bugün sona erecekti ancak yapılan istişareler neticesinde sürenin 3 ay uzatılması kararlaştırılmıştır. Böylelikle projelerin bin 782 katılımcısının çalışma süreleri de 3 ay daha uzatılmış olup projeler 12 Ocak 2016 tarihinde sona erecektir. Katılımcılar uzatma süresiyle birlikte 9 ay süreyle TYÇP kapsamındaki projelerde çalışmış olacaklardır."

Manisa'da 2015 yılında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün ilçe milli eğitim müdürlükleri, orman müdürlükleri, müftülükler ve belediyelerle yapılan projeler kapsamında toplamda 6 bin 742 kişinin çalıştırıldığını kaydeden Özdağ, çalışanlara asgari bin 560 lira ücret ödendiğini aktardı.

Özdağ, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün farklı kamu kurum ve kuruluşlarla da protokol yaparak yakın zamanda 825 kişiyi kapsayan TYÇP projelerini hayata geçireceğini de ifade etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.