İzmir

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

12:46 14 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Konak Belediyesi, saldırıda hayatını kaybeden 97 kişi için 97 beyaz güvercin uçurdu

Konak Belediyesi öncülüğünde kurum çalışanları ve sendika temsilcilerinin katılımıyla Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla beyaz güvercin uçuruldu.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belediye çalışanları ve bazı vatandaşlar, saldırının yaşandığı saat 10.04'te belediye hizmet binasının balkonuna çıktı.

Pekdaş ve beraberindekiler, saldırıda hayatını kaybeden 97 vatandaşın her biri için bir güvercin uçurdu.

Konak Belediyesinin hizmet binasına da üzerine "Yastayız, barış kazanacak" yazılı pankart asıldı.

Pekdaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da 97 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırının ülke tarihinin en büyük katliamlarından birisi olduğunu söyledi. 

Saldırıyı ve kaybedilen canları unutturmamak istediklerini dile getiren Pekdaş, "Türkiye demokrasi tarihinde bu tarihin önemli bir dönüm noktası olmasını sağlamak görevimiz. Ölenlerin boşuna ölmediğini, onların barış sesini çoğaltmak görevinin bizler tarafından yerine getirildiğini göstermek borcumuz var" şeklinde konuştu.

Pekdaş, Türkiye'nin her zamankinden fazla barışa, demokrasiye ve özgürlüğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı da Ankara'ya "barış" çağrısı için gidenlerin öldüğü saldırıyı unutturmamak için ilan ettikleri 2 günlük grev ve yasın bittiğini ancak hafta sonuna kadar her gün saldırının gerçekleştiği saat 10.04'te değişik etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

- Turkuvaz medya grubuna saldırı

Sarı, gazetecilerin Turkuvaz Medya Grubu binasına yumurta ve boyalı saldırıya ilişkin soru üzerine "Konumuz bununla ilgili değil, bu bir basın açıklamasıdır, teşekkür ediyorum. Biz yok hükmünde saydığımız için bazı şeyleri, konu bizi ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından slogan atan belediye çalışanları, daha sonra işbaşı yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.