İzmir

İzmir tasarımın başkenti olma yolunda

10:32 15 Ekim 2015
İzmir tasarımın başkenti olma yolunda

Tasarım müzesi kurulması amacıyla İzmir'de uluslararası katılımlı konferans düzenlenecek

İzmir'e tasarım müzesi kazandırılması amacıyla Tasarım Müzesi Uluslararası Konferansı'nın yapılacağı bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kente kazandırılması planlanan müzenin içeriği Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Akdeniz Akademisi işbirliği ile 17 Ekim Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Tasarım Müzesi Uluslararası Konferansı’nda ele alınacak.

Konferansın moderatörlüğünü Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi, İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü, Tasarım ve Tasarım Tarihi Topluluğu (4T) Derneği Başkanı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu üstlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Balcıoğlu, İzmir’de bilimsel, tasarımsal ve sanatsal alt yapının bulunduğunu vurgulayarak, "Çok güçlü koleksiyonlar ve konuya kendini adamış bilinçli koleksiyonerlerimiz var. Son adım ise tasarım müzesi. Bu yolda hızla ilerleniyor. Unutmayalım, henüz Türkiye’de bir tasarım müzesi yok" ifadelerini kullandı.

Balcıoğlu, düzenlenecek konferansta "Tasarım müzesi nedir?" sorusunun yanıtının aranacağını belirterek, "Müzeye kapsamlı bir içerik kazandırmak gerek. 17 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılacak olan konferansı amacı da bu. İzmirli tasarımcıyı, İzmir’de tasarlananları dünyaya tanıtacak. Hatta belki pazarlayacak, kalkınma ve gelişmeye kültürel olduğu kadar ekonomik olarak da değer katacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.