İzmir

Cimnastikte olimpiyat hedefi

12:00 15 Ekim 2015
Cimnastikte olimpiyat hedefi

ALİ KORKMAZ - Milli sporcu Ferhat Arıcan, İskoçya'daki Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda elde edecekleri dereceyle, mili takımı olimpiyatlara taşımayı hedeflediklerini ifade etti. 

Glasgow kentinde 23 Ekim-1 Kasım tarihlerinde düzenlenecek şampiyonada erkeklerde Ümit Şamiloğlu ve İbrahim Çolak ile Türkiye'yi temsil edecek Ferhat Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıklarını İzmir'de antrenörü Reyhan Karanlık'la sürdürdüğünü söyledi.

Şampiyonayı 4 yıldır beklediğini, olimpiyat kotası alabilmek için de çok iyi hazırlandıklarını kaydeden Arıcan, "Bu süreçte bir çok organizasyonda derece aldık. Kariyerimin en önemli yarışmasına çıkacağım. Hazırlıklarımız tam ve her şey için hazırız" diye konuştu. 

 

- "Takım halinde olimpiyatlara gitmeyi hedefliyoruz"

 

Türk cimnastiğinin son dönemde geldiği noktanın çok önemli olduğunu belirten Arıcan, son dünya şampiyonasında alınan sonuçlarla 43'ten 25. sıraya yükselmelerinin bunun bir kanıtı olduğunu belirtti. 

Gelişimlerinin devam edeceğini anlatan Arıcan, şöyle konuştu:

"Biz bu şampiyonada milli takımımızı 12.'liğe taşıyarak takım halinde olimpiyatlara gitmeyi hedefliyoruz. Bunu elde edersek, Türk cimnastiği ve sporu için büyük başarı olacak. Önümüzdeki süreçte altyapıdan yetişen sporcularla başarılar artacak. Daha da ilerleyeceğiz. Şimdi hedef olimpiyatlara katılmak gibi gözüküyor ama olimpiyatlarda madalya alacağımıza da inanıyorum."

Dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu unvanlı Ferhat Arıcan, bu yıl yarıştığı organizasyonlarda kazandığı puanlara göre, paralel bar aletinde altıncı, kulplu beygirde onuncu, atlama masasında 15., yer aletinde de 25. durumda bulunuyor.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu'nun (FIG) dünyanın en prestijli sporcuları arasına aldığı Ferhat, dünya cimnastik literatürüne "Arıcan" adıyla zorluk derecesi yüksek üç hareket kazandırdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.