İzmir

Suriyeli çocuklara da süt yardımı talebi

12:08 16 Ekim 2015
Suriyeli çocuklara da süt yardımı talebi

Konak Kent Konseyi, İzmir'de yaşayan Suriyeli çocuklara da süt dağıtılmasını talep etti

 Konak Kent Konseyi, İzmir'de yaşayan Suriyeli çocuklara da süt dağıtılması için Büyükşehir Belediyesine başvurdu. 

Konak Belediyesi Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu'nun imzasıyla yapılan başvuruda, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Mültecilerin Hukuki Statüsüne ilişkin 1951 Cenevre Sözleşmesi gibi Türkiye'yi de bağlayan uluslararası sözleşmeleri hatırlatılarak, Suriyeli çocukların da süt yardımından faydalanması gerektiği ifade edildi. 

Başvuruda, İzmir'deki Suriyelilerin oldukça zor koşullarda yaşadığına işaret edilerek süt dağıtımının bu zorlular içinde yaşamaya çabalayan sığınmacı çocuklara da verilmesi talep edildi.

İzmir’in Suriyeli çocuklara süt projesiyle diğer şehirlere de örnek olabileceği görüşüne yer verilen başvuruda, "Gerek ilimizde, gerek de ülkemizin pek çok bölgesinde belediyeler sığınmacılara yardımda bulunmaya çalışmaktadırlar. Çok farklı kültürlerden gelen insanlarımızın bulunduğu ve hoşgörülülüğü pek çok kez vurgulanan kentimizde süt dağıtımının sığınmacı çocuklara da sunulması ile örnek bir davranış sergilenmiş olunacaktır."

 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi, kentte "Süt Kuzusu Projesi" kapsamında çocuklara günlük süt dağıtıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.