İzmir

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

13:32 18 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

İzmir Müzisyenler Derneği üyesi bir grup, saldırıyı protesto için "1 günlük açlık grevi" yapıyor

İzmir Müzisyenler Derneği üyesi bir grup, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla "1 günlük açlık grevi" yapıyor.

Alsancak Garı'nda toplanan bir grup, "savaşa ve katliamlara karşı nöbetteyiz" yazılı pankart asarak "1 günlük açlık grevinde" olduklarını duyurdu.

Müzik aletleriyle birlikte tren garı girişinde oturan grup üyeleri, zaman zaman da saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına şarkı söylüyor. 

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Oktay Çaparoğlu, Ankara'daki saldırıyı protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini, 1 günlük açlık grevi başlatarak bu olaya "duyarlılık" göstermek istediklerini ifade etti.

Türkiye'de barışa, kardeşliğe, eşit ve onurlu bir yaşama özlem duyan herkesin Ankara'daki saldırı karşısında hassas olması gerektiğini savunan Çaparoğlu, "Ülkedeki olumsuzlukların son bulması ve kanın durması noktasında herkes üzerine düşen sorumluluğu almalıdır. Bizler, açlık greviyle 'barış nöbeti' tutma kararı aldık. Bir gün sürecek. Dün akşam 19.00'da başladık, bu akşam 19.00'da bitireceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.