İzmir

Yapay adadaki flamingo sayısı arttı

11:10 24 Ekim 2015
Yapay adadaki flamingo sayısı arttı

 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği'nin (İZKUŞ) ortaklaşa oluşturduğu Sasalı'daki yapay "Flamingo Adası"nın misafirleri, son 2 yılda 14 bin arttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yapay adadaki flamingo kolonisine 14 bin yavrunun katıldığı, tepeli pelikanların sayısının da ikiye katlanarak 144'e çıktığı belirtildi.

Sadece İzmir Kuş Cenneti'nde görülen kuğulardan ise 9 çiftin ürediğini, bu olumlu gelişmelerin, alanın düzenli olarak izlenmesi, tatlı su verilmesi ve flamingo adasının yapılması gibi çalışmalarla yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, amaçlarının Kuş Cenneti gibi bir dünya mirasını yine dünyaya tanıtmak olduğunu, Homa Dalyanı'nda balıkların tekrar üreme ortamını sağlamak için bir yıldır sürdürdükleri çalışmanın olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Kocaoğlu, önümüzdeki yıllarda hem İzmir Körfezi'ndeki balık popülasyonunun artacağını hem de bu bölgeyi gençlerin, çocukların oltayla balık avlayacağı bir aktivite merkezine dönüştüreceklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.