İzmir

Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

14:15 26 Ekim 2015
Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce İzmir'de, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi. 

Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi'nde öğle namazının ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanı Ali Taha Koç'un katılımıyla gerçekleştirilen aşure ikramı öncesinde Kuran-ı Kerim okundu, Alevi dedesi Zeynel Sevin aşure duası etti.

Ay yıldız ile kayısı marmelatından yapılan Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun bulunduğu kazanlardaki 5 bin kişilik aşure, daha sonra İzmirlilere ikram edildi. 

İlahilerin okunduğu etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Vali Toprak, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız adına Konak Meydanı'nda Kerbela'da şehit olan tüm büyüklerimizin, şehadete erenlerin anısına, hürmetine ve kardeşliğimizin pekişmesi adına, o acıları paylaşarak güzelliklerin oluşması adına burada aşure etkinliği yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz, çünkü kendi adına burada bu güzelliği yansıtıyoruz. Devletimiz tüm halkımızla birlikte kardeşliğini, birliğini, beraberliğini, güzelliğini sonsuza kadar yaşatacak. Bu noktaya kadar birtakım acılar yaşadık. Aynı geçmişte Kerbela'da olduğu gibi acılar yaşadık. Cumhurbaşkanımız adına burada düzenlenen aşure etkinliği ile kardeşliğimizi, birliğimizi sonuna kadar yaşatacağız."    

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.