İzmir

Hakkari'deki terör saldırısı

16:55 26 Ekim 2015
Hakkari'deki terör saldırısı

İzmir Tabip Odasından, terör örgütü PKK'nın Şemdinli Devlet Hastanesinin birçok bölümünü yıkılmasına neden olan saldırısıyla yeni bir insanlık suçu işlediği bildirildi.

Tabip Odasından yapılan açıklamada, Şemdinli'de araç içine bomba yerleştirmiş, bombanın patlaması sonucu söz konusu hastanenin birçok bölümünün yıkıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Etnik, ayrılıkçı terör örgütü PKK yeni bir insanlık suçu daha işlemiştir. Düşmanın bile olsa, hastane bombalamak herhangi bir savaşta bile insanlık suçudur. Kendi yurttaşlarımızın tedavi gördüğü hastaneyi bombalamak herhalde bunun daha ötesinde bir suçtur. PKK'nın bu cinayetini lanetliyoruz. Şemdinli Devlet Hastanesinde çalışan meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 21 Ekim'de Serment Caddesi'nde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Şemdinli Devlet Hastanesi ile çok sayıda iş yeri ve evde hasar oluşmuş, sağlık hizmetleri aksamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.