İzmir

İzmir'deki yatırım olanakları hakkında Japon firmalara bilgi

09:25 28 Ekim 2015
İzmir'deki yatırım olanakları hakkında Japon firmalara bilgi

İzmir Kalkınma Ajansı organizasyonunda Tokyo ve Osaka'da düzenlenen etkinliklere, uluslararası şirketlerin de yer aldığı 150 firma katıldı

İzmir'deki yatırım olanakları, Japonya'da aralarında uluslararası şirketlerin de yer aldığı 150 firmaya anlatıldı.

İzmir Kalkınma Ajansından (İZKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı ve İZKA organizasyonu, Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi ile Ege Serbest Bölgesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, Tokyo ve Osaka'da İzmir'in yatırım olanakları anlatıldı.

Etkinliklere, Mitsubishi, Sumitomo, Canon, Fujitsu, Toshiba, Hitachi, Mitsui gibi Japonya'nın global firmalarının da olduğu, 150'ye yakın firma katıldı.

Seminerlerde İzmir'in ve ESBAŞ'ın Japon yatırımcılar için sunduğu fırsatlar hakkında sunumlar yapılarak Türkiye ve İzmir'in Japonya ile olan ekonomik ilişkileri ve kente son dönemde yapılan Japon yatırımları hakkında bilgi verildi.

İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, İzmir'in son yıllarda Japon yatırımcılar nezdindeki bilinirliğinin arttığını ve bu sayede özellikle son bir yılda çok sayıda Japon yatırımcının İzmir'e yatırım yaptığını belirtti.

ESBAŞ CEO'su Faruk Güler ise bölgelerinin genişleme alanı için dış yatırımlara yoğunlaşan Japonya'nın öncelikli ülkelerden olduğunu, Japonya'ya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti.

Seminerlerin sonunda İzmir'e yatırım yapmayı planlayan Japon firmaların temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.