İzmir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

15:22 28 Ekim 2015
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İzmir, Manisa ve Uşak'ta çeşitli etkinliklerle başladı

İzmir, Manisa ve Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı. 

İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İzmir Valisi Mustafa Toprak ve protokol üyelerinin çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Vali Toprak, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

 Urla ilçesinde ise Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve protokol üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi. Törende Urlalılar, Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfil bıraktılar.

İzmir'deki kutlamalar, yarın çeşitli etkinlikler devam edecek.

- Uşak

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören, protokol üyelerinin kurumları adına Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kutlamalar kapsamında yarın Vali Okur makamında tebrikleri kabul edecek, saat 10.00'da kent meydanında kutlama programı yapılacak, akşam ise resepsiyon düzenlenecek.  

Öte yandan Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve  Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

Vali Okur mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevincini yaşadığını belirtti. 

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Cumhuriyet'in kolay kazanılmadığını belirterek,  "Ülkemiz geçmişinde olduğu gibi bundan sonra da birliğine ve bütünlüğüne zarar getirmeyecektir. Asırlarca kardeşlik içinde yaşayan ülkemizin evlatları, Cumhuriyetin ışığında bu kardeşliğini sürdürecektir, kimsenin bundan endişesi olmasın" ifadelerine yer verdi. 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de Atatürk’ün önderliğinde bütün toplum kesimleriyle birlikte, çok zor şartlar altında verilen Kurtuluş Savaşı ardından ilan edilen Cumhuriyet'in  92. yılını kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

- Manisa 

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü tarafından Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından düzenlenen tören sona erdi.

Törenin ardından konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhuriyetin 92. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, çelenklerin sunulmasıyla bayramın resmen başladığını ifade etti.

Turgutlu ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 50.Yıl tören alanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti.

Çelenk sunma törenine Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Ömer Haşim Olgun, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve daire amirleri katıldı.

Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu. 

Saruhanlı ilçesinde Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı.

Törene Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutan Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Kındık ile sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kula'da Yunus Emre Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleşti.

Törene Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve daire amirleri katıldı.

Törende Atatürk Anıtına çelenk sunulması ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunması ardından tören sona erdi.

Akhisar'da Milli Egemenlik meydanındaki düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Garnizon komutanı Hava İstikam Albay Ercüment Erincik'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

Demirci'de Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı caddesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. 

Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Alka Ersoy, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Moray , siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve kurum amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.