İzmir

İzmir'de polise yapılan silahlı ve bombalı saldırı

13:01 29 Ekim 2015
İzmir'de polise yapılan silahlı ve bombalı saldırı

İzmir Valisi Mustafa Toprak, dün gece Buca ilçesinde devriye gezen polislere yönelik bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren iki teröristten birinin gözaltında olduğunu, kaçan kadın teröristin yakalanmasına çalışıldığını söyledi.

Toprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet birimlerinin dikkati sayesinde daha ciddi terör olaylarının önlendiğini anlattı.

Toprak, "Bir terörist tüm silah unsurlarıyla yakalandı, kaçan bayan teröristin yakalanmasına yönelik arkadaşlarımızın titiz, ince çalışması devam ediyor" dedi.

Soruşturmanın akamete uğramaması açısından daha fazla bilgi veremeyeceğini ifade eden Toprak, bir gazetecinin teröristlerin el bombası kullanıp kullanmadığını sorması üzerine şunları kaydetti:

"Bir el bombası güvenlik kuvvetlerimize yönelik atıldı. Çevrede birtakım hasarlar oluştu ancak arkadaşlarımız olayı çok hafif sıyrıklarla atlattı, Allah korudu. O manada dikkatli davrandıkları ve olayı ilk önce fark ettiklerinden dolayı o tehlikeyi de bertaraf etmiş oldular. İnşallah ikinci teröristi de en kısa zamanda yakalarız, adalete teslim ederiz."

- Olay

Buca ilçesinde dün akşam devriye görevi yapan ekip aracına biri kadın 2 terörist tarafından silahlı ve el bombalı saldırıda bulunulmuş, olayda araçtaki 2 polis cam kırıkları nedeniyle hafif yaralanmıştı.

Gözaltına alınan ve terör örgütü MLKP üyesi olduğu belirtilen teröristin çantasında Bayram Ç. adına düzenlenmiş sahte kimlik, otomatik silah ve el bombası bulunmuştu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan teröristin adının Deniz A. (23) olduğu ve kaçan kadın teröristle bir süre önce AK Parti Karşıya İlçe Başkanlığı ve Çamdibi Polis Merkezi ile MHP Bornova İlçe Başkanlığına bağlı temsilcilik önünde ses bombasıyla gerçekleştirilen saldırıları düzenleyen kişiler olduğu belirlenmişti.

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda eşkali belirlenen ve yakalanmamak için kılık değiştiren kadın teröristin fotoğrafları basın kuruluşlarıyla paylaşılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.