İzmir

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

13:47 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Vali Mustafa Toprak'ın, makamında tebrikleri kabulünden sonra etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Vali Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile üstü açık askeri araçla alandakilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Toprak, cumhuriyetin ilanının yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazileri şükran ve rahmetle andıklarını belirten Toprak, son dönemlerde ülkede yaşanan üzücü olaylar nedeniyle milletin yüreğinin dağlandığını ifade etti.

Toprak, şunları kaydetti:

"Bu kutsal vatan topraklarında yaşayanlar olarak, hiçbir ayrıma dayanmayan kardeşliğimizin, milli birlik ve beraberliğimizin geçmişi bin yıllarla ifade edilmektedir. Bizi tarih boyunca kardeş yapan yüce değerler şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü badireyi aşmamızı sağlayacaktır. Tam bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan cumhuriyet rejimi, Atatürk'ün çağdaş, laik, demokratik, sosyal ve hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur." 

Öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasının ardından geçit töreni yapıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.