İzmir

İstanbul'daki sahte içkiden ölümler

12:40 31 Ekim 2015
İstanbul'daki sahte içkiden ölümler

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Meslek Grubu Meclis Üyesi Bedri Artut, Türkiye’nin her yerinde damacanalarda litresi 25-30 liraya kaçak içki satışı yapıldığını ileri sürerek "Bu yüzden hem vatandaşlarımız hayatlarını kaybediyor hem de devletimiz milyarlarca lira vergi kaybına uğruyor" görüşünü savundu. 

İstanbul’da sahte içkiden 14 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili yazılı açıklama yapan Artut, kaçak ve sahte içki sorununun giderek büyüdüğünü, yeni ölümlerin yaşanmasından endişe duyduklarını bildirdi.

İzmir'de de kaçak ve sahte içki satışlarının yüksek olduğunu savunan Artut, sorunun alkollü içkiler üzerinden alınan vergilerin yüksek olmasından kaynaklandığını öne sürdü.

Artut, "Türkiye'nin her yerinde damacanalarda litresi 25-30 liraya kaçak içki satışı yapılıyor. Bu yüzden hem vatandaşlarımız hayatlarını kaybediyor hem de devletimiz milyarlarca lira vergi kaybına uğruyor" ifadesini kullandı. 

Bandrol uygulamasına rağmen alkollü içkilerde kaçağın önüne geçilemediğini iddia eden Artut, iyi bir denetim sistemi kurulması gerektiğini kaydetti.

Kaçakçılığın artmasında evde içki yapmaya çalışan kişi sayısının artmasının da etkili olduğunu savunan Artut, "Vatandaşlarımızın da bu konuda sorumluluğu var. Kaçak içkilere rağbet etmesinler. Evlerinde içki yapmasınlar. İçki yapımı göründüğü gibi kolay değil” çağrısı yaptı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.