İzmir

Milletvekili seçiminin ardından

12:36 02 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

 Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 1 Kasım Genel Seçimi sonuçlarının seçmenin istikrardan yana tercih koyduğunu ve çözümsüzlük istemediğini ortaya koyduğunu söyledi.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada 7 Haziran seçimi sonucunda ortaya çıkan koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması sonrası halkın tercihlerini netleştirdiğini ifade etti.

Açıklamasında "halkımız, yenilenen seçim sonucunda tek parti hükumeti ve istikrardan yana tercihini yaparak çözümsüzlük istemediğini ortaya koymuştur" ifadelerini kullanan Yorgancılar, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte, yeni hükumetimizin toplumdaki gerginliği ortadan kaldırması, tüm kesimleri kucaklaması, güvenlik ve ekonomi konularını ön plana alacak şekilde ülkemizi 2023 hedeflerine taşıması en büyük beklentimizdir."

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya da Türkiye'nin 5 ay içinde iki genel seçimi de demokrasinin kuralları içinde başarıyla yaptığına değinerek, seçim sonuçlarının, AK Parti'nin 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı çok iyi analiz ettiğini gösterdiğini ifade etti.

Kaya, "Seçmen, ayrışmayı, bölünmeyi istemediğini, barış ve huzur istediğini, doğusu ve batısıyla net olarak ortaya koymuştur. Ülkemizin temel sorunlarının çözümünün temel koşulu, iktidarı ve muhalefetiyle işleyen demokrasidir. Son seçim, parlamenter demokrasinin, ülkemiz için en iyi yönetim şekli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.