İzmir

Romanya'da gece kulübündeki yangın

14:36 02 Kasım 2015
Romanya'da gece kulübündeki yangın

 Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir gece kulübünde geçen cumartesi günü çıkan ve 30 kişinin öldüğü yangınla ilgili Romanya'nın İzmir Başkonsolosluğunda taziye defteri açıldı.

Bașkonsolos Mioara Ștefan, AA muhabirine, cumartesi sabahı 400 gencin bulunduğu bir gece kulübünde çıkan yangında, 30 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan ikisi Türk, 137 kişinin ise hastanede tedavi altına alındığını hatırlattı.

Rumenlerin olay dolayısıyla zor günler geçirdiğini, Romanya hükümetince 31 Ekim-2 Kasım'da ulusal yas ilan edildiğini belirten Ştefan, facia olarak tanımladığı kazayla ilgili tüm büyükelçilik ve konsolosluklarda taziye defteri açtıklarını söyledi.

Ştefan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da olayın ardından gönderdiği mesajlar dolayısıyla teşekkür etti.

Bükreş'teki bir binanın zemin katında bulunan Colectiv Kulübü'nde, "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun albüm tanıtımı sırasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıkmış, yetkililer, salonda tek çıkış bulunması nedeniyle izleyiciler arasında izdiham meydana geldiğini kaydetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.