İzmir

Genel seçimin ardından

16:41 03 Kasım 2015
Genel seçimin ardından

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, 1 Kasım seçimlerinden AK Parti'nin tek başına iktidar çıkmasının tüm iş dünyasında olduğu gibi sektörlerine de rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, sandıktan istikrar ve güvenin çıktığını, bunun da iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk gemi geri dönüşüm sektörü olarak dünyada lider durumda olduklarını, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin hükümetsiz kalmasından dolayı üretim noktasındaki liderliğin sallantıya girdiğini ifade eden Şimşek, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"1 Kasım seçimlerinden güçlü bir şekilde tek başına iktidar, yani istikrar kararı çıktı. Her zaman en doğru kararı veren halkımız bir kez daha ferasetini gösterdi. Halk farklı pencereden baktı, her seçimde olduğu gibi yine ülkesinin ikbal ve istikbalini her şeyin önünde tuttu.

7 Haziran'dan sonraki süreçte birçok sektör gibi gemi geri dönüşüm sektörü de çeşitli olumsuzluklar ile karşılaştı. Ancak 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuç, tüm iş dünyasında olduğu gibi bize de rahat bir nefes aldırdı. İş dünyasında 7 Haziran’dan sonra ekonomik istikrarın tehlikeye girdiği endişesi, yerini daha büyük hedeflerin konulmasına bıraktı. Bu noktada istikrarın yeniden yakalanması hedeflerin gerçekleştirilmesine de olanak sağlayacaktır. Türkiye'nin önü açılmıştır. Ülkemizi güzel günlerin beklediğine olan inancımız sonsuzdur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.