İzmir

Romanya'da gece kulübündeki yangın

15:22 09 Kasım 2015
Romanya'da gece kulübündeki yangın

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mancı'nın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi

 Romanya'nın başkenti Bükreş'teki eğlence merkezinde çıkan yangında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayberk Mancı, memleketi İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Romanya'dan sabaha doğru havayoluyla İzmir'e gönderilen Mancı'nın cenazesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Karşıyaka ilçesinde bulunan babaevine getirildi. Anne Gülten ve baba Ömer Mancı ile yakınları ve arkadaşları, uzun süre gözyaşı döktü. 

Bu arada bazı arkadaşları, Mancı'nın tabutunun üzerine taraftarı olduğu Fenerbahçe ile Türk Milli Takımı'nın formasını koydu. 

Oğlunun tabutuna sarılan anne Gülten Mancı, "Sen bizi toprağa gömecektin, mezarımızı düzeltecektin. Ne yapalım şimdi, biz mi senin mezarını düzeltiriz? Haydi bizi boş ver dayanırız, kardeşin Kutay'a ne diyeceğiz? Oğlum, güzel oğlum. Aşk bahçem benim. Her şeyi yaptı baban, seni kurtaramadık, bir can satılmıyordu oğlum, onu alamadık. Allah'ın takdiri böyleymiş, ben 'çaydanlık yakmasın' diye sakınarak büyütmüştüm seni" diyerek ağıt yaktı.

Daha sonra Bornova ilçesindeki Moda Tekstil Konfeksiyon (MTK) Tekstilciler Çarşı Camisi'ne götürülen Mancı'nın cenazesi, namazın ardından Balçova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mancı'nın, eğitimini öğrenci değişim programıyla gittiği Bükreş'te sürdürdüğü öğrenildi.

Romanya'da 30 Ekim'de bir binanın zemin katında bulunan gece kulübünde "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun albüm tanıtımı sırasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıkmış, yangında ağır yaralanan üniversite öğrencisi Ayber Mancı, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmişti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.