İzmir

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

09:50 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla İzmir'de anma töreni düzenlendi

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla İzmir'de anma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 

Anıta çelenk sunumunun ardından, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada çevre yollardaki trafik akışı durdu, vatandaşlar ve denizdeki gemiler sirenlerini çalarak saygı duruşuna eşlik etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi. 

-"Tarih seni altın harflerle yazmaktadır"

Törende, "Anıt Şeref Defteri"ni imzalayan Vali Mustafa Toprak, Kurtuluş Savaşının önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 77. yılında sonsuz minnet, şükran ve rahmetle andığını belirtti. 

Tarihin, Atatürk'ü "Kurtuluş Savaşı'nın önderi, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, tarihin en büyük ve unutulmaz şahsiyetlerinden biri" olarak altın harflerle yazdığını aktaran Toprak, dünya var oldukça Türk milletinin Atatürk'ü sevmeye ve hayatın her alanında yaşatmaya devam edeceğini ifade etti. 

Vali Toprak, şunları kaydetti:

"Dünyamızda yaşanan gelişmeleri doğru okuyabilmemiz ve anlamlandırabilmemiz için dün olduğu gibi bugün de senin tarihi rehberliğin sayesinde hedef olarak gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna yaptıkların için sana sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.