İzmir

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı

10:58 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Manisa, Aydın, Denizli ve Uşak'ta anıldı

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Manisa'da anıldı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan törene, Manisa'dan milletvekili seçilen Murat Baybatur, Tur Yıldız Biçer ve Erkan Akçay ile Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Bektaş ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar ve araç sürücüleri de sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu.

- Denizli

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı kapsamında Denizli Valiliği önünde tören düzenlendi. 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar ve araç sürücüleri de saatler 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Etkinliğe Denizli'den milletvekili seçilen Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, Melike Basmacı ve Kazım Arslan, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

- Uşak

Uşak kent meydanında düzenlenen tören Vali Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. 

Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. 

Törenin ardından Vali Okur ve beraberindekiler 50 bin karanfil kullanarak yapılan Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirdi. 

- Aydın

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla Aydın Valiliği önündeki anma etkinliği, Vali Erol Ayyıldız, Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmalarıyla başladı.  

Saat 09.05'te çalınan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vatandaşlar ve araç sürücüleri de saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.  

Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku'nun da dinlendiği etkinliğe askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar da katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.