İzmir

İzmir'de kaçakçılık operasyonu

16:56 10 Kasım 2015
İzmir'de kaçakçılık operasyonu

Gümrük kaçaçağı cep telefonu ana akranı ve cep telefonu aksesurarları getirdiği iddia edilen bir kişi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu

İzmir Adnan Menderes Hava Limanında düzenlenen operasyonda yurt dışından kaçak 361 cep telefonu ana ekranı ve çok sayıda cep telefonu aksesuarı ele geçirildi.

İzmir Adnan Menderes Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri şüphe üzerine X-Ray cihazından geçen bir yolcunun yanındaki valizlerde arama yaptı. Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai kentinden, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı aktarmasıula geldiği belirlenen H. M. B'nin valizinde bulunan cep telefonu ana ekranı ve çok sayıda cep telefonu aksesuarının herhangi bir gümrük işlemine tabi tutulmadığı tespit edildi.

Yapılan detaylı aramada, 361 cep telefonu ana ekranı, 19 üçlü simkart adaptörü, 12 cep telefonu arka kapağı, 84 cep telefonu şarj filmi, 330 cep telefonu şarj soketi, 30 cep telefonu joystick-orta tuş, 70 cep telefonu açma kapama filmi, 30 cep telefonu hoparlörü, 8 cep telefonu kamerası, 2 cep telefonu ara filmi, 20 cep telefonu aux kablosu, 20 cep telefonu şarj kafası cinsi eşyalara el konuldu.

El konulan eşyalar, İzmir Tasfiye İşletme Müdürlüğü Kaçak Eşya Ambarına teslim edildi.

Yapılan soruşturma ile ilgili olarak eşyaları yasa dışı yolardan Türkiye'ye getiren H. M. B. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.