İzmir

"9. İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı" yarın açılacak

17:45 10 Kasım 2015
"9. İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı" yarın açılacak

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım, 73 farklı ceza infaz kurumundaki hükümlü ile tutukluların yaptığı ürünlerin sergileneceği fuar öncesinde kurulan stantları gezdi

Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ile tutukluların yaptığı ürünlerin sergilenip satılacağı "9. İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı" yarın açılacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında, 73 farklı ceza infaz kurumundaki hükümlü ile tutukluların yaptığı ürünler, Gündoğdu Meydanı'ndaki fuarda sergilenecek.

Fuarın açılışı öncesinde, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru stantları gezdi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, 8 gün açık kalacak fuarda, ürünlerin 113 stantta sergileneceğini söyledi.

Fuarda gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce ürünün yer alacağını anlatan Yıldırım, bunların tamamının, ceza infaz kurumlarında hükümlü ile tutuklular tarafından üretildiğini vurguladı.

Yıldırım, önceki dönemlerde "cezaevinde üretilen ürün" denilince akıllara boncuk ve geminin geldiğini, artık hükümlü ile tutuklulara sektörel anlamda geniş bir yelpazede iş ve eğitim sağladıklarını kaydetti.

Hükümlülerin bu uygulamayla aynı zamanda meslek sahibi olduğunu belirten Yıldırım, "Adalet Bakanlığı olarak iş üretimi ve eğitimi konusunda, Avrupa'nın en başarılı ülkesiyiz. Onlarda böyle bir iş yurtları sistemi yok" dedi.

Hükümlü ve tutukluların yaptıkları iş karşılığındaki aylık gelirlerinin, ücret, sigorta ve yıllık kar payı dağılımı hesaba katıldığında toplam 400-450 lira olduğunu dile getiren Yıldırım, haksız rekabet oluşturmadan üretim gerçekleştirilmesine de dikkat edildiğini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'deki 174 bin hükümlü ve tutukludan 35 bininin bu üretim sisteminden istifade ettiğini, bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini anlattı.

Kamu kurumlarına da başta gıda ve tekstil ürünleri olmak üzere çeşitli alanlarda hizmet verdiklerini belirten Yıldırım, "Bizden alım yaparken ihaleye de tabi değiller" diye konuştu.

Üretimde karlılık amacı bulunmadığından organik ürünlere daha fazla yoğunlaştıklarını belirten Yıldırım, Foça Açık Tarım Ceza İnfaz Kurumunda 2 bin büyükbaşlık tesis yapacaklarını, gezen tavuk sayısını bin 500'den 3 bine çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.