İzmir

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" davası

13:30 11 Kasım 2015
"Cumhurbaşkanı'na hakaret" davası

TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ve kadrolu çalışanı Devrim Cem Erturan hakkında, katıldıkları eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle açılan davanın görülmesine başlandı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen basın açıklamasında TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ve kadrolu çalışanı Devrim Cem Erturan'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Melih Yalçın ve avukatı Ercan Demir, Devrim Cem Erturan'ın avukatları Mehmet Cemal Doğan ve Hakan Güngör katıldı.

Hakim Leman Çalışkan her iki sanık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma talebi üzerine Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından kovuşturma izni verildiğini ve davanın açıldığını bildirdi.

Hakimin sanık Melih Yalçın'a savunma yapıp yapmayacağını sorması üzerine Yalçın'ın avukatı Ercan Demir dosyaya yeni müdahil olduğunu, müvekkilinin suçlandığı konuyla ilgili dosyada bulunan CD görüntülerini izledikten sonra savunma yapacağını söyledi.

Sanık Erturan'ın avukatları da talebe katıldıklarını belirtti.

Hakim, dosyadaki CD'lerin avukatlara verilmesine ve bir sonraki celse savunmalarını hazırlamalarına karar vererek duruşmayı 3 Aralık tarihine erteledi.

Öte yandan, duruşma öncesi TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyesi bir grup, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın da katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

12 Şubat günü İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen eylemde basın açıklaması yapan Melih Yalçın'ın ve elindeki megafonla gruba slogan attıran Devrim Cem Erturan'ın sözlerinin “Cumhurbaşkanına hakaret” niteliğinde olduğu polis güvenlik kamerası tarafından tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcısı Şenol Birol Yargıç, her iki sanık hakkında “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaları için dava açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.