İzmir

Afrikalı sağlık personeline İzmir'de eğitim

16:01 13 Kasım 2015
Afrikalı sağlık personeline İzmir'de eğitim

Fildişi Sahili ve Benin'den gelen sağlık kuruluşlarının yöneticilerine, acil durumlarda ve afetlerdeki sağlık hizmetleri konusunda bilgi verildi

Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde (UrlaSim) Fildişi Sahilleri ve Benin'den gelen sağlık kuruluşlarının yöneticilerine eğitim verildi.

İzmir Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Fildişi Sahilleri ve Benin'den gelen sağlık çalışanları, Türkiye'deki acil ve afet sağlık hizmetleri konusunda UrlaSim'de bilgilendirildi. 

8 kişiden oluşan gruba 10 günlük eğitim sırasında Türkiye ve İzmir'deki acil sağlık sisteminin organizasyon yapısı ve acil sağlık araçları hakkında bilgi verildi.

Eğitimi tamamlayan misafir personele Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Volkan Özdede, TİKA Afrika Masası Koordinatörü Mehmet Yazgan ve İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu tarafından katılım belgeleri verildi.

- Afrika'nın kalkınması için eğitim

İl Sağlık Müdürü İzzettinoğlu, UrlaSim'de Balkanlar'da görevli sağlık personelinin ardından Kuzey Afrika ülkelerinden gelen sağlık görevlilerine de eğitim verildiğini söyledi.

Merkezin, Balkanlar ve Asya ülkelerinden de gelen sağlık personeline eğitim verdiğini aktaran İzzettinoğlu, "Şimdi de Afrika ülkelerine eğitim veriyoruz. Birçok Afrika ülkesinde sağlık araçlarında, bırakın uydu takip sistemini, belirli bir komuta sistemleri bile yok. Verdiğimiz eğitimle o ülkelerin de sağlıkta kalkınmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.