İzmir

İzmir'de otoyol inşaatı için kurulması planlanan taş ocağı

16:43 13 Kasım 2015
İzmir'de otoyol inşaatı için kurulması planlanan taş ocağı

İzmir 5. İdare Mahkemesi, tesisin kurulması için dayandırılan "ÇED kapsam dışı" kararının iptaline karar verdi

 İzmir 5. İdare Mahkemesi, İzmir-İstanbul Otoyolu yapımında ihtiyaç duyulan malzeme temini için Kemalpaşa ilçesi Akalan Mahallesi'nde açılmak istenen taş ocağı tesisinin kurulması için dayandırılan "Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) kapsam dışı" kararının iptaline karar verdi.

Yöre sakinlerinin avukatı Şehrazat Mercan, AA muhabirine, üstlenici firmanın, İzmir-İstanbul otoyol çalışması için verilen "ÇED kapsam dışı" kararını kullanıp Akalan Mahallesi'ne taş ocağı kurması girişiminde bulunması üzerine, İzmir 5. İdare Mahkemesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine dava açtıklarını hatırlattı.

İzmir 5. İdare Mahkemesinin, dava sonucu, Anayasa Mahkemesinin otoyolun İzmir-Gebze bölümü için "ÇED kapsam dışı" kararının verilmesine neden olan Çevre Kanunu’na eklenen geçici 3’üncü maddeyi iptal etmesini göz önünde bulundurup, tesisin kurulması için dayandırılan "ÇED kapsam dışı" kararının iptaline karar verdiğini kaydeden Mercan, İzmir 1. İdare Mahkemesinde ruhsat iptali için açtıkları davanın da lehlerine sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.