İzmir

İzmir'deki terör operasyonu

20:40 13 Kasım 2015
İzmir'deki terör operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı

 İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde işlemleri tamamlanan 5 zanlı, "Terör örgütü üyesi olmak", "Kasten adam öldürmeye teşebbüs", "Terör örgütü adına faaliyet yürütmek" gibi suçlamalarla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından 2 şüpheli serbest bırakılırken, toprağa gömülü patlayıcıları çıkartırken suçüstü yakalanan İbrahim E, Mervan A. ve Barış İ. tutuklandı. 

Öte yandan dün İzmir'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 3'ü aynı aileden 5 kişinin sorgularının ise sürdüğü öğrenildi. 

- Olay

Gaziemir ilçesinde üç gün önce operasyon düzenleyen ekipler, uzun süredir takip edilen terör örgütü PKK üyesi "Ahin" kod adlı İbrahim E.'yi yanındaki 2 kişiyle, toprağa gömülü patlayıcıları çıkartırken suçüstü yakalamıştı. 

Operasyonda, 17 kilo 350 gram C4 plastik patlayıcı, 10 el bombası, telefon tetikleme düzeneği ve 5 fünye ele geçirilmişti. Gaziemir ve Konak ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ise teröristlere yardım ve yataklı ettikleri iddia edilen 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltındaki kişi sayısı 5'e çıkmıştı. Dün de Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla birlikte gözaltı sayısı 14'e yükselmişti. 

Teröristlerin 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesinde eylem planı yaptığı ancak bunu gerçekleştiremediği, ele geçirilen patlayıcılarla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenecek törenler sırasında eylem yapmak istedikleri ileri sürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.