İzmir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

11:01 15 Kasım 2015
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

"(Sağlık alanında) İleri ülkeleri bir zamanlar örnek alırken, artık bizler örnek gösteriliyoruz ve hatta gelişmiş ülkelerde bile olmayan detaylara girmeye başladık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Türkiye'nin sağlık alanında bir zamanlar ileri ülkeleri örnek alırken, artık örnek gösterildiğini, hatta gelişmiş ülkelerde bile olmayan detaylara girmeye başladığını belirtti.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinde "Palyatif Bakım Ünitesi" açılış törenine katılan Hotar, sağlığın herkes için büyük önem taşıdığını bildirdi.

Açıklamada, "önceliklerinin hep sağlık olduğunu" vurgulayan Hotar'ın, şu ifadeleri aktarıldı:

"Sağlığa ilişkin çalışmalarımızda, sağlık çalışanlarımızın çok kıymetli destekleri ve fedakarlıkları ile çok güzel bir mesafe katettik. İleri ülkeleri bir zamanlar örnek alırken, artık bizler örnek gösteriliyoruz ve hatta gelişmiş ülkelerde bile olmayan detaylara girmeye başladık. Palyatif bakımda da bunlardan bir tanesi olup, ailenin yükünü hafifleten ve hastanın son günlerini daha rahat geçirmesini sağlayan kurumsal bir hizmetin adı. İzmir bu konuda örnek olduğu için gurur duyuyoruz." 

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu'nun ise İzmir'de yaşlı nüfusun fazla olduğunu, bu nedenle palyatif bakıma ihtiyaç duyulduğunu aktardığı bildirildi.

Açıklamada, hastanede yaklaşık 150 metrekarelik alana kurulan ünitenin 4 oda ve 8 yataktan oluştuğu, İzmir'deki palyatif yatak sayısının ise 140'a ulaştığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.