İzmir

İzmir Kuş Cenneti'nde flamingo bereketi

19:01 20 Kasım 2015
İzmir Kuş Cenneti'nde flamingo bereketi

Bölgedeki flamingo yavrusu sayısının 7 bin 111 olduğu tespit edildi

İzmir Kuş Cenneti'ndeki flamingo yavrusu sayısının 7 bin 111 olduğu belirlendi. 

Ege Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir Kuş Cenneti, Yrd. Doç. Dr. Ortaç Onmuş tarafından İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün helikopteriyle bölge görüntülendi ve flamingo yavrularının sayımı gerçekleştirildi. 

Çalışma sonrasında, 2015 yılı kuluçka döneminde 7 bin 273 çift flamingonun İzmir Kuş Cenneti'nde üredikleri, 7 bin 111 yavrunun yumurtadan çıktığı tespit edildi.

Alanda, haziran ayı yağışları nedeniyle 2014 yılına göre 3 bin çift flamingonun bu sene daha az kuluçkaya yatmış olduğu da belirlendi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, "2016 yılı kuluçka döneminde de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının aynı duyarlılığı göstermesi ile 20 bin çift flamingonun İzmir Kuş Cenneti'nde kuluçkaya yatmasını sağlamak imkansız değildir" ifadelerini kullandı.

- İzmir Kuş Cenneti'ndeki çalışmalar

 İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma Birliği tarafından flamingoların üremeleri için özel üreme adası yapılmış, 2 yılda 17 bin çift flamingo kuluçkaya yatmış ve ortalama 14 bin flamingo yavrusu yumurtadan çıkmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.