İzmir

Ankara'daki terör saldırısı

19:38 21 Kasım 2015
Ankara'daki terör saldırısı

KESK İzmir Kadın Platformu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenledi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Kadın Platformu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenledi.

Alsancak Garı önünde bir araya gelen grup, saldırıda ölenler anısına mum yaktı, kaldırıma karanfil bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. 

Grup adına açıklama yapan KESK üyesi Maile Ariç, Ankara'daki terör saldırısının üstünden 43 gün geçtiğini, ancak acıların hala çok taze, büyük ve derin olduğunu kaydetti. 

Emek, demokrasi ve barış mücadelesinin süreceğini vurgulayan Ariç, "Arkadaşlarımızın bıraktığı yerden devam etmek, onların vasiyetini yerine getirmek için dayanışmayı ve ortak mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha haykırıyoruz" dedi. 

Türkiye'de kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüzün artarak devam ettiğini, son 1 ay içinde 25 kadının daha katledildiğini söyleyen Ariç, şunları kaydetti:

"Ne acıdır ki bu şiddeti uygulayan faillerin yaptıkları yanlarına kar kalmakta, yaşama hakkı ellerinden alınan kadınlar tekrar tekrar öldürülmektedir. Haksız tahrik indirimiyle sonuçlanan davalar göstermiştir ki devlet kadını toplumsal hayat içinde bir birey, bir vatandaş olarak görmemekte, kadınlara uygulanan her türlü baskı, tecavüz, taciz ve şiddet normal ve doğal bulunmaktadır. Tüm dünyada savaşa, şiddete, diktatörlüğe ve cinsiyetçiliğe karşı mücadelemizi yükselterek kadınları direniş mirasına sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Erkeklerin de destek verdiği anma etkinliği sonunda Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden kadınların isimleri ve özgeçmişleri okundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.