İzmir

Avrupa ülkelerine "sığınmacılara kapınızı açın" çağrısı

15:32 23 Kasım 2015
Avrupa ülkelerine "sığınmacılara kapınızı açın" çağrısı

Halkların Köprüsü Derneği üyesi grup, AB ülkelerinin sığınmacılara sınır kapılarını kapattığını öne sürerek, durumu protesto etti

İzmir'de Halkların Köprüsü Derneği üyesi grup, AB ülkelerinin sığınmacılara sınır kapılarını kapattığını öne sürerek, duruma tepki gösterdi. 

Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan dernek üyeleri, Avrupa ülkelerinin sığınmacılara karşı tutumuna tepki amacıyla üzerlerine sığınmacıların denizi geçerken kullandığı can yeleklerinden giydi, "Ölümleri durdurun, güvenli geçişi sağlayın", "Ülkelerin sınırı vardır, insanların değil" ve "Çocuklar ölmesin, sınırları açın" yazılı pankart ile dövizler açtı. 

Grup adına basın açıklaması yapan Halkların Köprüsü Derneği üyesi Gülistan Sultan, ülkelerindeki iç savaştan kaçan sığınmacıların daha iyi yaşam hayaliyle Avrupa'ya gitmek istediklerini ancak Avrupa ülkelerinin kapılarını kapattığını söyledi.

Avrupa devletlerinin Cenevre Sözleşmesi kapsamında sığınmacıları kabul etmek zorunda olduğunu ifade eden Sultan, AB ülkelerinin sığınmacıların geçişinin engellenmesi konusunda Türkiye ile pazarlık yaptığını öne sürerek, bunun da yasa dışı geçiş yollarının daha fazla kullanılması ve daha çok can yitirilmesi anlamını taşıdığını belirtti. 

Sultan, Fransa'daki terör saldırılarının faturasının sığınmacılara kesilmek istendiğini ileri sürerek, "Fransa'daki katliamın sebebi, sığınmacıların Avrupa'ya kabul edilmesi değildir. IŞİD katliamları, Ortadoğu'da yaşanan emperyalist savaşın devam etmesine destek veren ve sessiz kalan batılı devletlerin politikalarının sonucudur. Yeni saldırılar, sınırların sığınmacılara kapatılması ile değil, Ortadoğu'daki gerici güçlere verilen desteklerin tamamen geri çekilmesi ile mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.