İzmir

Mevlana'nın 742'inci vuslat yıl dönümü

11:01 15 Aralık 2015
Mevlana'nın 742'inci vuslat yıl dönümü

Kemlapaşa'da anma etkniliği düzenlendi

 Kemalpaşa Belediyesi ve Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Mevlana'nın 742'inci vuslat yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Dere Mesire Tesisleri'ndeki programda konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, insan sevgisine vurgu yaparak, Mevlana'nın sevgiyi, muhabbeti ve aşkı kendi içinde ulvileştiren ve insan sevgisi denilince akla gelen ilk isim olduğunu söyledi.

"Ölümü sinesinde öldürmesi"nin Mevlana'yı daha değerli kıldığını ifade eden Uğurlu, "O, ölüme hep buluşma olarak bakmıştır. Bir insanın ölümü bu kadar muhabbetle kucaklaması ancak ötelerdeki sevgiliye duyulan sevginin orantısıyla ölçülüdür. Bu salondaki kardeşlerimizin yaşında olan, annesini ya da babasını kaybetmiş Suriyeli çocuklar, sıralarının başında olamıyor. Onları bu duruma düşüren ise büyüklerinin sevgi değerlerinden yoksun oluşudur. Biz, huzurlu bir ülkede yaşıyoruz ve bunun sürmesi için fikir ve düşünceler ne kadar farklı olursa olsun birbirimizi sevmekten asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Kuran-ı Kerim okunan programda Mevlana'nın hayatının anlatıldığı tiyatral bir gösteri yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.