İzmir

İzmir Tabip Odasından Türk Tabipleri Birliğine tepki

13:57 17 Aralık 2015
İzmir Tabip Odasından Türk Tabipleri Birliğine tepki

İzmir Tabip Odası Başkanı Kaptaner, Türk Tabipleri Birliğinin, "terör örgütü PKK'nın siyasi hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiğini" belirttiği örgütlerle eylem yapmasını eleştirdi

 İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Türk Tabipleri Birliğinin (TTB), "terör örgütü PKK'nın siyasi hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiğini" belirttiği örgütlerle eylem yapmasına tepki gösterdi.

Kaptaner, yaptığı yazılı açıklamada, "İzmir Emek Barış Demokrasi Güçleri" ve "DİSK-KESK-TMMOB-TTB" adına Bahri Akkan imzalı bir yazıyla "Savaş 'ölüm' demektir, savaşa 'dur' demek, barışı haykırmak için, Sur, Cizre, Silopi'de sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için bir araya geliyoruz" ifadeleriyle 15 Aralık'ta eylem çağrısı yapıldığını belirtti.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulunun,  "Emek, Barış, Demokrasi Güçleri" olarak ifade edilen örgütlerin bir çoğunun "terör örgütü PKK'nın siyasi hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle eyleme katılmama kararı aldığını ifade eden Kaptaner, "Bu eylem, 15 Aralık Salı günü gerçekleştirilmiştir. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök, adı geçen örgütlerle beraber 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları eşliğinde TTB Merkez Konseyi adına bir konuşma yapmıştır. İzmir Tabip Odası olarak, TTB Merkez Konseyinin adı geçen örgütlerle eylem birliği ve belirttiğimiz sloganlar eşliğinde konuşmalar yapmasını protesto ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaptaner, İzmir Tabip Odasının şiddetle protesto ettiği ve katılmadığı bu tür eylemlerde TTB Merkez Konseyinin yer almasının, olumsuz algılanmalarına yol açtığını vurgulayarak, "Bu tür eylemler, meslektaşlarımızı meslek örgütümüzden uzaklaştırmakta ve hekimlerin özlük hakları mücadelesine zarar vermektedir. Bütün meslektaşlarımıza, TTB Merkez Konseyi ile İzmir Tabip Odasının bu yaklaşım farklılığını bir kez daha belirtmeyi zorunlu görüyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.