İzmir

Çeşme'deki sığınmacılara yardım

15:42 18 Aralık 2015
Çeşme'deki sığınmacılara yardım

Çeşme'de bir grup vatandaş, Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek için geldikleri ilçede terkedilmiş binalarda kalan sığınmacılara gıda ve giysi yardımı yapıyor

Çeşme'de bir grup vatandaş, Avrupa'ya gitme hayaliyle geldikleri ilçede yaşam mücadelesi veren sığınmacılara yardım eli uzatıyor.

Yunanistan'a geçişlerde en fazla kullanılan güzergahlarda yer alan yerleşim yerlerinden Çeşme'de koylara yakın metruk binalarda kalan sığınmacılar, gıda ve giysiye ulaşmakta zorluk çekiyor.

İlçede ikamet eden bir grup vatandaşın oluşturduğu Çeşme İmece Sivil İnisiyatifi gönüllüleri, Çiftlikköy mahallesindeki sığınmacılara yardım malzemesi ulaştırmak için çaba sarf ediyor.

Aralarında öğrenciler ve farklı ülkelerden yardımseverlerin de bulunduğu grup adına gazetecilere açıklama yapan Ali Güray Yalvaçlı, yaklaşık 30 kişiden oluşan ekibin Kaymakamlıktan alınan izinle evleri dolaşarak gıda ve giysi yardımı topladığını ifade etti. 

Özellikle su, yiyecek, battaniye ve kışlık giysi gibi acil ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını anlatan Yalvaçlı, şöyle konuştu:

"Çeşme'de 50 gündür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu insanlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bölgemize sığınmacılar geldikçe yardımlarımıza devam edeceğiz. Yardımları topladıktan sonra tasnifini yapıyoruz. Ekip arkadaşlarımız, belli aralıklarla sığınmacıların yoğun olarak kaldığı bölgeleri ziyaret ediyor, ihtiyaçlara göre yardım malzemelerini dağıtıyor. Bu bölge, mülteciler için bir kamp yeri değil, daha çok durak konumunda. Karşıya geçebilirlerse sorun yok ama hava şartları uygun olmadığı zaman burada beklemek zorunda kalırlarsa su ve yiyeceğe ihtiyaç duyuyorlar. Tek amacımız bu insanlara yardımcı olabilmek ve acılarına bir nebze de olsa giderebilmek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.