İzmir

İzmir'de büyükbaş hayvanlar aşılanıyor

11:51 22 Aralık 2015
İzmir'de büyükbaş hayvanlar aşılanıyor

İzmir'de, 550 bin büyükbaş hayvandan yaklaşık 250 bininin şap virüsü tehdidine karşı aşılandığı bildirildi. 

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlıktan yoğun şekilde şap aşısı tedarik ettiklerini ve ilde aşılama çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. 

Güldal, aşılama için bakanlık personelinin yıllık izinlerini iptal ettiklerini belirterek, "Veteriner arkadaşlarımız cumartesi, pazar, gece, gündüz demeden aşılama çalışmamalarına devam ediyor. Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu da karar aldı. İzmir'e hayvan giriş çıkışı, aşılama bitinceye kadar kaldırıldı. Hayvan pazarları tedbir amaçlı kapatıldı. Şu an için ciddi bir şap hastalığı yayılışı yok İzmir'de. Bunu da korumak istiyoruz" dedi.

 İzmir'de üç hayvanda şap hastalığına rastlandığını kaydeden Güldal, "Bunlarla ilgili gerekli çalışmalar ve uygulamalar yapıldı. 550 binden fazla hayvanı aşılayacağız, yarısından fazlasını tamamladık" diye konuştu.

Ahmet Güldal, hastalığının et fiyatlarına etkisi olup, olmayacağıyla ilgili de "Et fiyatlarının yükselmesiyle ilgili belki hastalıkla ilgili fayda zarar analizi yaptığımızda hastalık girmesi halinde zarar çok daha fazla olacaktır. Hastalık olmadan kısa sürede bağışıklığı temin edip, pazarı öyle açma niyetindeyiz. Et fiyatları konusunda çok fazla bir şey değişeceğini tahmin etmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.