İzmir

İzmir'de "Arabadan in, bisiklete bin" etkinliği

18:14 26 Aralık 2015
İzmir'de "Arabadan in, bisiklete bin" etkinliği

Trafikte bisikletli, patenli ve tekerlekli sandalyelilerin varlığına dikkat çekmek isteyen bir grup, İzmir caddelerinde pedal çevirdi

İzmir'de, trafikte bisikletli, patenli ve tekerlekli sandalyelilerin varlığına dikkat çekmek isteyen bir grup bisikletli, zil çalıp, slogan atarak kentin ana yollarında pedal çevirdi. 

Sosyal medya üzerinden iletişime geçerek Konak Meydanı'nda bir araya gelen ve kendilerine "Kritik Çoğunluk" ismini veren bir grup bisikletli, zillerini çalarak "Arabadan in, bisiklete bin" sloganları eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na kadar tur attı.

Etkinliğe katılan kişilerden Olcay Ormankıran, trafikte bisikletlilerin, patenlilerin ve tekerlekli sandalyelilerin olduğunu gösteren bir eylem yaptıklarını anlatarak, etkinliğin dünyadaki 300 şehirde her ayın son cumartesi günü aynı anda gerçekleştirildiğini söyledi.

Otomobiller trafiği kilitlediğini, bisikletlerin ise bu sorunun çözümünde devreye girdiğini aktaran Ormankıran, "Bir yerden bir yere giderken bisikletle çok daha kolay yol alıyorsunuz. Bisikletliler trafikte yol alıp, 'Arabadan in, bisiklete bin' diye çağırıyor. Daha çevreci, daha sağlıklı bir ulaşım yolu olduğunu söylüyoruz. İzmir'de de tüm dünya da aynı anda gerçekleştirilen bu eyleme katkıda bulunmuş oluyoruz" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.