İzmir

Cizre'deki terör saldırısı

14:20 28 Aralık 2015
Cizre'deki terör saldırısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, şehit piyade er Yenikapı'nın Buca'daki babaevini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan piyade er Gürkan Necati Yenikapı'nın Buca ilçesindeki baba ocağını ziyaret etti. 

Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile şehidin babası Feyzi ve annesi Neriman Yenikapı'ya başsağlığı dileğinde bulundu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan CHP İl Başkanı Yüksel, ülkenin bir bölümünün ateş içinde olduğunu, askerler ve polislerin şehit düştüğünü söyledi.

Yüksel, "Bu kirli savaşın, bu kanlı oyunun bir an önce durdurulması, durması gerektiğini hep söyledik. Giderek birbirinden uzaklaşan bir ülke içinde ayrışmaya giden bu kanlı çatışmanın bir an önce sonlandırılması gerekiyor. Hemen hemen her gün bizim bölgemizde de bir ailemizin ocağına ateş düşüyor, analar, çocukları, eşleri, babalar, kardeşler ağlıyor. Yani bu acının bir an önce durmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Şehit ailesinin kendilerinden özel isteği olmadığını belirten Yüksel, ailenin de terörün bir an önce sona ermesi temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Dün, Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi'nde zırhlı kobra aracının geçişi sırasında bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, patlamada Jandarma Uzman Çavuş Kadir Kayveni, Piyade Uzman Onbaşı Faruk Gezen ve piyade er Gürkan Necati Yenikapı şehit olmuş, biri asker biri polis 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.