İzmir

Sağlıklı anne ve bebekler için iş birliği

15:56 29 Aralık 2015
Sağlıklı anne ve bebekler için iş birliği

Ege Üniversitesi ile İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje kapsamında, lohusalarla sağlık riski bulunan gebeler evlerinde ziyaret edilecek

İzmir'de, lohusalar ve sağlık riski olan gebeler, evlerinde ziyaret edilecek, danışmanlık hizmeti verilecek.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü ile İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bornova ilçesinde ikamet eden lohusalar, gebeliği riskli olanlar ve bebekler için yapılacak bir dizi çalışmayı kapsayan protokolü imzaladı.

Üniversitesinin Senato Salonu'ndaki imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, anne ve bebek sağlığı için mükemmeli yakalamaya çalıştıklarını belirterek protokolle doğum öncesi ve sonrasındaki sürecin sağlıklı seyretmesini amaçladıklarını söyledi. 

İl Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya da anne ve bebek ölüm oranının, bir ülkenin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyini gösterdiğini ifade ederek bu konuda Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının çok güzel adımlar attığını dile getirdi.

Protokol kapsamında Bornova ilçesinde doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret edeceklerini anlatan Kızılkaya, riskli gebelikleri mercek altına alacaklarını ve annelere yol göstereceklerini kaydetti.

İmzalanan protokol kapsamında, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli ile Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu ebelik bölümü öğrenci ve akademisyenleri, Bornova ilçesindeki lohusalar ve sağlık riski olan gebeleri evlerinde ziyaret edecek, bu kişilere eğitim, bilgi ve danışmanlık hizmeti verecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.