İzmir

Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunun kapatılması

17:15 29 Aralık 2015
Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunun kapatılması

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Misket Dikmen, Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunun ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek kapatılmasına ilişkin, "Her gazeteci kıyımının ardından sığınılan 'ekonomik gerekçeler' ifadesi cumhuriyetin, emeğin ve çağdaşlığın savunucusu olduğuna inandığımız Cumhuriyet Gazetesine hiç yakışmadı" değerlendirmesinde bulundu.  

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada, kurulduğu 1966 yılından bu yana pek çok gazeteciyi Türk basınına kazandıran büronun kapatılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. 

Büronun kapatılması kararının ardından 10 basın emekçisinin daha yeni yıla işsiz gireceğini belirten Dikmen, "Her gazeteci kıyımının ardından sığınılan 'ekonomik gerekçeler' ifadesi cumhuriyetin, emeğin ve çağdaşlığın savunucusu olduğuna inandığımız Cumhuriyet Gazetesine hiç yakışmadı" ifadesini kullandı. 

Dikmen, İzmir'de sadece aralık ayında 25 gazetecinin çeşitli nedenlerden dolayı işsiz kaldığını, cemiyet olarak işsiz kalan meslektaşlarıyla dayanışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.