İzmir

İzmir emniyetinden sığınmacılara yardım

18:45 29 Aralık 2015
İzmir emniyetinden sığınmacılara yardım

İzmir Emniyet Müdürlüğünce başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM) yetkililerine teslim edildi.

ASAM'ın Gaziemir'de bulunan merkezinde yardım malzemelerinin teslimi için düzenlenen törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, polis teşkilatı olarak kentte bulunan Suriyeli sığınmacıların kış şartlarındaki zorlu hayatlarını yakından gözlemlediklerini ifade etti.

Bu nedenle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ile Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ile ortaklaşa yardım kampanyası organize ettiklerini dile getiren Uzunkaya, yardımların gizli yapılması gerektiğine inandıklarını ancak örnek teşkil etmesi açısından bu organizasyonu kamuoyuna duyurduklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğünün öncülüğünde, PEKAY yönetiminin de desteğiyle 10 Aralık'ta başladıkları kampanyada iki haftada önemli işlere imza atıldığını anlatan Uzunkaya, şöyle konuştu:

"İlimizde kayıtlı 90 bine yakın Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Bu sığınmacılar misafir olarak ülkemizde ve ilimizde kalıyorlar. Bunların özellikle içinde bulunduğumuz kış şartlarında ne tür zorluklar içerisinde olduklarını, nasıl yaşadıklarını biliyoruz ve görüyoruz. Teşkilat olarak da yakından gözlemliyoruz. Bu nedenle de bu insanların en azından bu soğuk kış şartlarında bir takım gıda, giyecek gibi ihtiyaçlarını sağlama amacıyla kısa süreli bir organizasyon yaptık. Bunu da böyle sembolik bir tanıtımla örnek olması açısından duyuruyoruz."

Toplanan 20 bin parça malzemenin 750 koli içerisinde ASAM aracılığıyla dağıtımının yapılacağının bilgisini veren Uzunkaya, hayırseverlere de kampanyaya destek olmaları çağrısında bulundu.

Törenine Uzunkaya'nın eşi ve PEKAY Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Uzunkaya ile ilgili şubelerin müdürleri ve polis aileleri de katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.