İzmir

Yeni yıla Avrupa'ya gitme hayaliyle giriyorlar

20:37 31 Aralık 2015
Yeni yıla Avrupa'ya gitme hayaliyle giriyorlar

Çok sayıdaki kaçak göçmen, olumsuz hava koşullarına aldırış etmeden kendilerini Yunan adasına geçirecek botları bekliyor

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen göçmenler, yeni yıla vatanlarından uzakta ve Yunan adalarına geçme umuduyla giriyorlar. 

Dünyanın pek çok bölgesindeki iç karışıklık, savaş, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar, bazı ülkelerde yaşayanları vatanlarını terk etmeye zorluyor. Ülkelerinden ayrılmak zorunda kalanlardan bazıları ise Avrupa'da mülteci olabilmek için zorlu yollardan geçmeyi göze alıyor. 

Yasa dışı yollarla Sakız Adası'na geçmek umuduyla İzmir'in Çeşme ilçesine gelen ve ağırlıklı olarak Afganistan vatandaşlarından oluşan çok sayıda kaçak göçmen, olumsuz hava koşullarına aldırış etmeden kendilerini Yunan adasına geçirecek botları bekliyor. 

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, yeni yıla soğuktan korunmak için sığındıkları inşaat halindeki tatil köyünde yaktıkları ateşin başında girdi. Kimi göçmenler ise her şeye rağmen şarkılar söyleyerek yeni yılı karşılamayı tercih etti. 

İlçedeki bir grup vatandaşın oluşturduğu Çeşme İmece Sivil İnisiyatifi gönüllüleri ise kaçak göçmenlere ekmek, konserve, yemek, su, ilaç, giysi ve çocuk bezinden oluşan yardım malzemesi dağıttı. 

Bu arada, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de kıyı boyunca kontrollerini sürdürdükleri görüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.