İzmir

"Suriyeli mülteciler için bir atkı da sen ör"

12:48 07 Ocak 2016
"Suriyeli mülteciler için bir atkı da sen ör"

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı Suriyeli mülteciler için "bir atkı da sen ör" kampanyası başlattı

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, Suriyeli mülteciler için "bir atkı da sen ör" kampanyası başlattı.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında kampanyaya dair bilgi verdi.

Mültecilerin dramını gören vicdan sahibi herkesin vicdanının sızladığını belirten Yıldırım, "Suriyeli kardeşlerimize, Bayırbucak'ta ve ülkemizde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize ne yapabiliriz dedik. 'Bir atkı da sen ör' adıyla kampanya başlattık. Bu kampanyanın tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz" dedi.

Yıldırım, özellikle mülteci çocukların soğuktan korunmaları için herkesten elinden geldiğince atkı, bere, eldiven, çorap, kazak gibi kolayca örülebilecek giysiler örmesini ve ilçe teşkilatına getirmelerini istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz onlar için en basit katkıyı öneriyoruz. Kadınlarımız az bir zamanlarını ayırarak, bir şeyler örebilir. Sıkıntı içindeki bu kardeşlerimizin sorunlarını belki çözemeyiz ama en azından bu kış günlerinde ısınmalarını sağlayabiliriz, bedenlerinden önce yüreklerini ısıtmak istiyoruz. Bilsinler ki onlar için üzülen, onlar için yüreği sızlayan, onlar için dua eden kardeşleri var." 

- "Zabıta sahte can yeleği üretimini engellemeli"

Her gün sığınmacıların Ege kıyılarına vuran cansız bedenlerin yürekleri sızlattığını kaydeden Yıldırım, sahte can yeleklerinin göz göre göre mültecileri ölüme götürdüğüne dikkati çekti.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu işten gelir elde eden insanlara seslenmek istiyorum. Silah üreterek insanların ölümüne sebep olmakla, bu yelekleri üretmek arasında hiçbir fark yok. Bu yelek, buna umut bağlayanları öldürüyor. Ne olur vazgeçin. İnsanların hayatı üzerinden para kazanılmaz. Bugün o insanlar zor durumda. Yarın Allah korsun hepimiz zor durumda kalabiliriz, üç kuruş menfaat için insanları ölüme göndermeyin." 

Yıldırım, sahte can yeleği üretimi yapan kaçak işyerlerinin denetiminin zabıtanın görevi olduğunu, ancak Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın aralık ayı meclis toplantısında "Ben zabıtamı sokağa çıkarmam, riskli bölgelere göndermem" dediğini söyleyerek, "Buradan sayın Sema Pekdaş'a çağrı yapıyorum. Konak'ta bu işletmelerin adresleri belli. Zabıtalarınızı gönderin ve üzerinize düşen görevi yapın. Bu kötü niyetli insanları faaliyetlerine engel olun" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Suriyeli mültecilerin dramına İzmir belediyelerinin duyarsız kaldığını savunan Yıldırım, mültecilerin aylarca parklarda kaldığını, belediyelerin misafir gözüyle bakıp bir alan bile tahsis etmediğini vurguladı. 

- Göztepe stadı

Yıldırım, Göztepe'de yapılacak stadın ihalesinin İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı dava neticesinde iptal edildiğini hatırlatarak, "Şehrimizin en değerli sportif markalarından biri olan Göztepe'nin daha başarılı olabilmesi, marka değerini koruyabilmesi ve üst liglerde mücadele edebilmesi için olmazsa olmazı stadyum projesinin belediye tarafından engellenmiş olması tam bir skandaldır" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.